طراحی و پرینت وسایل مورد استفاده افراد ناتوان توسط دانش آموزان
برخی از دانش آموزان مقطع دبیرستانی که عضو باشگاه طراحی سه بعدی و پرینت سه بعدی اینترنتی هستند، طراحی های جالب و نمونه های پرینت شده کارآمدی خلق کرده اند. از مهمترین آنها دو وسیله خاص جهت استفاده ناتوانان جسمی می باشند.
مت دانش آموز 17 ساله، نوعی در بازکن طراحی و مدل آن را پرینت کرده است تا پدرش که از بیماری MS رنج می برد و قادر نیست از انگشتان و مچ دست خود به درستی استفاده کند دیگر مشکلی برای بازکردن بطریهای داروی خود نداشته باشد. این وسیله به شکل متقاطع و صلیبی طراحی شده تا درب بطری رل به راحتی باز کند.
انگیزه این دانش آموز در ابداع چنین وسیله ای رفع مشکلات بیماری و ناتوانی پدرش بوده ولی در ضمن باعث عملی شدن ایده ای شده است که به بسیاری از بیماران نظیر پدرش کمک شایانی خواهد کرد.
بازاریابهای بسیاری با وی تماس گرفته اند و در آینده ای نزدیک شاهد تولید انبوه ایده این جوان دانش آموز خواهیم بود. درضمن وی به عنوان صاحب امتیاز، سود تولید این وسیله را دریافت خواهد کرد.
در نظر بگیریرید در صورت فقدان وجود پرینتر سه بعدی چنین ایده هایی چگونه می توانستند در کوتاه ترین زمان ساخته شده، بهینه سازی شده و تولید شوند. میزان در دسترس بودن فن آوری های دیگر مثل ماشینکاری ، ریخته گری و …. برای یک دانش آموز چقدر دشوار تر از میزان دسترسی به یک چاپگر سه بعدی است.
محصول شرکت آرکا
مورد دوم چنگالی است که برایان 16 ساله طراحی و نمونه سازی کرده. برایان باتوجه به بیماری پارکینسون پدر بزرگش و ناتوانی وی برای استفاده از چنگالهای عادی، مدلی را طراحی کرده است تا هر کسی با کمترین توانایی هم بتواند از آن استفاده کند. به طوریکه بیمار هنگام استفاده از این وسیله به صورت غیر ارادی آن را رها نکند و دیگر نیاز به کمک دیگران نداشته باشد. به این ترتیب شخص مستقل تر شده و جهت غذا خوردن وابستگی وی به اطرافیانش بسیار کمتر می شود. در واقع یکی از مهمترین عملکردهای پرینترهای سه بعدی همین امکان عملی کردن بسیاری از ایده هایی است که افراد در ذهن خلاق خود می پرورانند.
در نهایت به کمک انواع پرینترهای سه بعدی خلاقیت بیشتری را می توان بین نسل جوان گسترش داد و از این طریق اعتماد به نفس بیشتری را در ابداع و ایجاد تحولات عظیم خواهند داشت.